TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

 Spoznajte prvih 10 + 1 najbolj uporabnih in posebnosti ARCHLine.XP.

1. DWG, PDF, SKP, UVOZ / IZVOZ Datoteke OBJ

ARCHLine.XP lahko uvaža in izvaža širok spekter datotek. DWG / DXF in PDF najpogosteje uporabljajo arhitekti in notranji oblikovalci za izmenjavo tlorisov.

V različici 2019 je mogoče risbe DWG predhodno spremeniti s pomočjo ravnila v prenovljenem pogovornem oknu za uvoz. Če datoteka vsebuje podatke 3D, nas program obvesti v pogovornem oknu in lahko se odločimo, ali želimo uvažati tudi 3D telesa.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

PDF datoteko lahko uvozimo kot sliko ali kot geometrijo, če datoteka vsebuje podatke. V zadnjem primeru bo risba po uvozu sestavljena iz črt, neprekinjenih črt, krogov in drugih 2D elementov, ki jih je mogoče prosto urejati.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

V formate OBJ in SKP lahko uvozimo / izvozimo predmete in 3D predmete.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

2. IZMENJAVA PODATKOV IFC, BIM PARAMETRI

Standardizirana oblika datoteke za zasnovo na osnovi BIM je IFC, ki vsebuje vse informacije, zbrane ali dodane v stavbo.

IFC je določen s standardi ISO in je zato neodvisen od proizvajalcev programske opreme CAD. IFC je oblika datoteke, ki lahko opiše 3D model in nudi enoten koncept za različne arhitekturne strukture (stena, plošča, steber, žarek itd.).

Uvoženi načrti ne bodo sestavljeni iz 3D teles in linij, neprekinjenih črt, temveč iz arhitekturnih elementov, ki so med seboj v neposredni povezavi in jih je mogoče prilagoditi v vsakem programu. Na primer, v primeru sten lahko postavimo okna, dodamo profile in dostopamo do BIM parametrov elementa, ki ga je dodal njegov originalni oblikovalec.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

3. PAMETNE GRADBENE KOMPONENTE: STE, PARAMETRIČNA VRATA, PROZORI, PAMETNI IZRAČUNSKI ORODJI

ARCHLine.XP ponuja široko paleto arhitekturnih orodij. Z vgrajeno knjižnico stilov, ki vključuje mednarodne sloge, lahko preprosto preklapljate med stenami različnih debelin in slojev ali dodate sloge po meri. V že postavljene stene je mogoče dodati prosti profil, njihova vozlišča in končne točke je mogoče prilagodljivo urejati v načinu komponent.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

Vgrajena knjižnica programa vključuje številne enojna, dvojna, steklena, drsna in obložena vrata, vsa pa je mogoče parametrizirati, če pa to ni dovolj, lahko prenesemo vsak predmet, ki ga lahko pretvorimo v vrata z nekaj klikov. Še posebej uporabno orodje je čarovnik za vrata, kjer lahko ustvarite vrata na podlagi 2D profilov.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

4. PAMETNE KOMPONENTE NOTRANJEGA OBLIKOVANJA: SVETLOBA, PLOŠČICE, MEHKO POHIŠTVO, OBLIKOVALEC OMAR, ELEKTRIČNI DODATKI

Za notranjega oblikovalca je pomembno, da lahko pravilno prikaže luči. V ARCHLine.XP lahko vsakemu predmetu, ki ga naložite iz interneta, dodelite vir svetlobe in lahko prilagodite njegovo svetlost, barvo in druge lastnosti. Viri svetlobe lahko vklopimo in izklopimo, zato je naš model primerno osvetljen. To lahko nastavite posebej za vsak vir svetlobe.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

S fleksibilnimi orodji za polaganje plošč lahko pokrijemo katero koli površino sten ali plošč s pravimi ploščicami. Ustvarite lahko tudi vzorce in sloge po meri ter iz končnega načrta za polaganje plošč ustvarite podrobna poročila s pomočjo ploščic katerega koli proizvajalca.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

V programu lahko izdelamo tudi oblazinjeno pohištvo po meri. Profile, narisane v 2D, je mogoče enostavno pretvoriti v 3D komponente, z dodanimi oblazinjenimi efekti, profili itd. Za naš model lahko oblikujemo množico stolov, kavč in drugih predmetov.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

Program vsebuje najpogosteje uporabljene električne dodatke, ki jih lahko razvrstimo po želji. Imamo tudi možnost prilagoditve stikal in vtičnic na podlagi podatkov proizvajalca. Električne dodatke je mogoče dimenzionirati z nekaj kliki, poročila in električne načrte je mogoče hitro izdelati.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

5. BIM KNJIŽNICE NEPOSREDNI DOSTOP: BIMOBJECT, 3D SKLADIŠČENJE, SINCRONIA

Število knjižnic BIM, ki so na voljo neposredno iz ARCHLine.XP, narašča. Tako lahko uporabniki programa brskajo po modelih internetnih knjižnic in jim ni treba skozi dolg postopek uvoza. Izbrani model lahko takoj po prenosu umestite v projekt z enim klikom.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

6. VELIKO GRADNJA, MALI POD, MULTI-LEDNA GRADBENA STRUKTURA

Za upravljanje zapletenih velikih projektov je pomembno, da projekt dobro organizirate, razdelite na dele in celo ustvarite ločeno delujoče enote. Orodja ARCHLine.XP vam pomagajo organizirati načrt v stavbe, nivoje in sloje po vaših željah.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

V pogovornem oknu Uredi nivo lahko v naš načrt dodamo novo stavbo. Po tem lahko za vsako stavbo izdelamo različno strukturo, na primer zgradbe lahko enostavno prikažemo na pobočju.

V različici 2019 je bil upravitelj plasti razširjen s filtri in različicami plasti. S filtri lahko ustvarite različne skupine. Skupina filtrov Uporabljeni sloji je privzeto ustvarjena ob vsakem zagonu programa in tukaj lahko filtrirate plasti, ki vsebujejo elemente. Na primer, lahko v upravitelju plasti ustvari tudi skupino, ki vsebuje vse naše stenske plasti, in s klikom na skrajšani seznam lahko hitreje najdemo plast, ki jo iščemo.

Ko ustvarjate projekt, pogosto izklopimo in vključimo vidnost različnih slojev in morda bomo morali v takem postopku najti in nastaviti desetine slojev ali se vrniti na prejšnjo nastavitev. To je lahko zamudno, zato za pospešitev tega postopka različice sloja hranijo in obnavljajo popolne nastavitve.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

7. KOMPLEKSNI PROFILI: UPRAVLJANJE KAKRŠNEGA PROFILA PREDNOSTNIH ALI SEKCIJ

ARCHLine.XP lahko fleksibilno upravlja s čelnimi ali presečnimi profili sten, plošč, profilov, 3D oblik in drugih teles. Ker je ponavadi težje urejati v 3D, program ustvari 2D podaljšek predmeta in nam omogoči risanje profila. Nato bo program ustvaril obliko profila v telesu 3D. Imamo možnost, da elementu dodamo več profilov, tako da lahko enostavno prikažemo zapletene obrazce v prostoru.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

8. VSE DIMENZIRANJE ZID V ENEM KORAKU

Eden glavnih ciljev programa ARCHLine.XP je omogočiti hitrejši in enostavnejši postopek dokumentacije. Hkrati lahko z nekaj kliki postavimo več deset verig dimenzij hkrati, da prihranimo čas in zmanjšamo število manjkajočih dimenzij. Vse kar moramo storiti je, da v pogovornem oknu dimenzije stene izberemo vse vrste dimenzij, ki jih želimo umestiti v naš načrt. Pomembno je biti pozoren na vrstni red dimenzijskih vrst, saj jih bo program postavil po tem vrstnem redu. Nato moramo izbrati stene, ki jih bomo dimenzionirali in postavili dimenzije. Tako lahko v enem koraku izdelamo celotno dimenzioniranje, potrebno za dokumentacijo, od sten do vrat in oken.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

9. BI-DIREKTIVNI ČASOPIS PODATKOV

Najnovejša značilnost ARCHLine.XP 2019 je ustvarjanje prilagodljivih urnikov. S pomočjo orodja Schedule lahko ustvarite edinstvene tabele, ki jih je mogoče umestiti v program, njihovo vsebino in vrstni red pa lahko prilagodite. Prednost teh urnikov je, da so vedno posodobljeni in spremljajo spremembe projekta v realnem času. Njihova vsebina vedno prikazuje dejanske, resnične podatke in vse spremembe v tabeli ali projektu začnejo učinkovati naprej in nazaj.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

10. FAZE OBLIKOVANJA IN PRIMERJAVA RISANJA

Ena od novih značilnosti ARCHLine.XP 2019 je, da lahko svoj projekt zdaj predstavimo po fazah načrtovanja. Z uporabo faz načrtovanja je možno hkrati predstaviti obstoječe stanje in nov načrt gradnje. Faze lahko ločimo s pomočjo faznih filtrov. Fazni filtri so pravila, ki veljajo za predstavitev elementov glede na njihovo stanje (Novo, Obstoječe, porušeno). ARCHLine.XP ima pet faznih filtrov: vse, obstoječi načrt, načrt rušenja, obstoječi načrt po rušenju.

Ukaz Primerjava risbe služi tudi za ponazoritev sprememb načrta. Med primerjavo risbe lahko prejšnje stanje risbe primerjamo s trenutnim stanjem. Rezultat je tretja risba, ki kaže na spremembe med obemi stanji z dodeljenimi barvami. Ta ukaz lahko uporabite kadar koli v načrtovanju, saj je primerjava neprekinjena. Z izvirnimi risbami ostaja v stiku in jih lahko kadar koli posodobite.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP

+1 NEPOSREDNA POVEZAVA V ŽIVO

ARCHLine.XP LIVE je programska oprema za animacijo archviz, ki je preprosta za uporabo, s čimer boste 3D oblikovanje spremenili v potopni model in ustvarili visokokakovostne vizualizacijske slike, videoposnetke in navodila v živo.

Časa za upodabljanje ni, tako da se lahko na zahteve strank odzovete takoj, med letenjem in v nekaj minutah spremenite spremembe, ne glede na velikost in zapletenost vašega projekta.

ARCHLine.XP je v neposredni povezavi z ARCHLine.XP LIVE, tako da lahko svoj model prenesete s samo enim klikom. Postopek vizualizacije je mogoče izvesti z visoko ločljivimi, kakovostnimi materiali, interaktivnimi nastavitvami svetlobe in animiranimi drevesi, rastlinami in vodo.

TOP 10+1 LASTNOSTI V ARCHLINE.XP