ArchLine BIM objects

»Naše stranke, arhitekti, so vedno v iskanju objektov oziroma 3D modelov proizvajalcev. Projektantu dostopnost in uporaba BIM modelov prihrani čas in doda veliko vrednosti,« pravi Zoltan Toth, ustanovitelj podjetja CADLine.

__________________________________

ARCHLine.XP je programska oprema namenjena arhitekturnem projektiranju v BIM gradbeno-načrtovalnem procesu, ki vključuje orodja za notranjo opremo, natančnejše oblikovanje modelov ter dekoracijo. Zoltan Toth, generalni direktor pri CADLIne izraža navdušenje novi vrednosti, ki jo BIMobject dodaja uporabnikom ARCHLine.XP, saj je vsebina knjižnice te spletne platforme zdaj na voljo vsem uporabnikom ARCHLine.XP.

»Naše stranke, arhitekti, so vedno v iskanju objektov oziroma 3D modelov proizvajalcev. Projektantu dostopnost in uporaba BIM modelov prihrani čas in doda veliko vrednosti,« pravi Zoltan Toth, ustanovitelj podjetja CADLine.

Leta 1991 je bilo ustanovljeno podjetje CADLine z namenom razvoja napredne programske opreme ARCHLine.XP, katera je usmerjena v 3D CAD modeliranje za arhitekte in notranje oblikovalce.

»Naša prvotna ideja je bila zagotoviti rešitve načrtovanja zunanjosti in notranjosti zgodovinskih stavb, katere predstavljajo poseben izziv zaradi nepravilnih in kompleksnih oblik. Naša programska oprema je prva rešila tovrstne izzive, konkretni primer je izdelava načrtov za prenovo in gradnjo znamenite operne hiše Teatro Massimo v Palermu v Italiji.«

Izdelava nepravilnih stopnic je bila naslednja težava, potrebna rešitve in novih alternativ. Programska oprema ARCHLine je v 90. letih omogočala ustvarjanje kompleksnih stopnic nepravilnih oblik s parametričnimi podatki, hkrati pa je arhitektu poročala o ergonomiji izdelka.

»Danes ARCHLine.XP ponuja nabor celovitih orodij za arhitekturo in notranjo opremo. Da je programska oprema uporabniku prijazna in vsestranska rešitev potrjuje stalno naraščajoča baza uporabnikov,« pravi Zoltan.

Ena od ključnih prednosti ARCHLine.XP je dostopnost orodij za načrtovanje zunanjosti in hkrati  načrtovanje notranjosti objekta. Druge programske opreme se ponavadi osredotočijo namreč le na eno ali drugo.

»Lahko bi rekli, da je to ‘rešitev 3 v 1’, saj ARCHLine.XP zajame kar tri rešitve v celoto. Zagotavlja namreč orodja za arhitekturo, notranjo opremo in oblikovanje pohištva.«.

»Vaš prehod na BIM« je slogan programske opreme ARCHLine, pravi Zoltan, saj je najprimernejša za tiste, ki se začenjajo spoznavati z oblikovanjem v BIM-u.

»Zelo odprta platforma programske opreme omogoča izvažanje in uvažanje različnih formatov datotek, kar je pomembno za tiste, ki sodelujejo z oblikovalci in inženirji, kateri uporabljajo druge  programske opreme,« pravi.

Za več informacij o ARCHLine.XP ter uvozu in izvozu datotek, si oglejte spletne seminarje na spletni strani: https://www.archline.si/spletni-seminarji/!